Sabtu, 1 Oktober 2011

Manja Atau Mengada-ngada??

Atau saja buat havoc. hahahaha...
Perangai Nur Iman yang semakin hari semakin cerdik.
Muncung mulut mongel menyanyi.
Geleng-geleng kepala ikut lagu.
Tepuk tangan bila bermain.

Sekarang, Nur Iman manja sangat.
Terutamanya bila tidur malam.
Kalau diletak dalam buai, mesti buaikan.
Jika tak, terjaga dan menangis.
Bila seringkali terjadi, isk.... ini tak boleh diamalkan.
Jadi, saya biarkan saja dia menangis dulu.
Cuma dengarkan saja bunyi tangisan.
Kalau bunyi dah macam kena gigit, kena pujuk juga.

Selepas dalam 5 minit, dia diam.
Jenguk, rupa-rupanya tidur.
isk..isk..isk...
Saja tak mahu berenggang ya malam hari. 

gambar  yang tiada kaitan dengan catatan. 
hahahahaha

5 ulasan:

  1. hehe.manja tu namanya...
    kalu tiba time garang nanti,kita nak cium pun payah kan. =p cam aleesya.ikut mood die nak manja,nak ngade2,nak garang2..keke

    BalasPadam
  2. ash,
    menjadi2 dah manja dak ni.
    kengkadang tegur sikit muka dah bebek nak nangis. haha

    BalasPadam
  3. iman manja tu, jihah...
    hehe... biasa budak manja cam tu, kasi je adik. baru dia kurang manja, dah matang, dan boleh jadi kakak....

    sofie dulu cam iman, dlm buai takmahu dilepaskan. akak kena 24h dok kat buai. tak boleh nak buat kerja, akhirnya beli electric cradle baru boleh dia tido lena. guna yg low speed jer..... so, dia pun terbuai2 je la....

    BalasPadam
  4. hihihihiii comel! pandai iman...

    BalasPadam
  5. kak fiza,
    ahaks... nak kena bagi adik eh.. ???? dalam kepala. hahaha..

    wina,
    mengada2 lebih ni dak Iman nih..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...