Selasa, 20 Mac 2012

Welcome To The 'meow' Museum

Salam..
Cuti kali ini, kami terjah muzium kucing. 
Muzium kucing yang terletak di Kuching.
Banyak aaa kucing-kucing aww aww, kata dak Iman.
Iman teruja okeh, sekali dengan uminya. hahaha..


Tengoklah gaya budak yang tak nak tinggalkan muzium aww meow ini.
Sempat uminya tangkap gambar. Jahat huh...

Ini di bahagian masuk muzium kucing

 masuk mulut kucing...........

Jangan lupa bayar di kaunter

Apa ada di dalam muzium kucing ini?
Tentu saja ada kucing. hahaha.. Kecil, besar, comel, sangat comel, tapi tak larat nak ambil gambar satu satu ya.. 
Elok datang sendiri ke sini. hee..

 maskot kucing


kucing-kucing comel yang bersaiz gergasi



 sebelah kiri adalah kucing dalam kotak kaca. sebelah kanan pula ukiran kucing di dinding muzium.



eh... garfield pun ada.. hahaha.. kucing hijau, kucing hitam




 ini pula pameran kucing di zaman firaun, mesir purba. tengok macam mana mereka hias kucing mereka dan bila mati, diawet dijadikan mumia kucing pula.

banyak lagi ya.. perkaitan kucing dengan peradaban bangsa manusia di sini. 
ada juga bagi kaum cina, melayu, iban dan sebagainya.




 kucing ini pula disemadikan di sini

 haaa... ini pun masuk muzium kucing.
koleksi gambar-gambar kumpulan Alleycats..
dan juga koleksi gambar-gambar pementasan teater kucing yang popular dulu tu.
boleh google kat youtube, ada yang upload pementasan teater tu. CATS



 koleksi lukisan aksi-aksi kucing comel. 
ada satu kucing comel menyelit kat situ juga, siap pakai beg moo moo. haha


 pelbagai koleksi patung kucing dari saiz kecil hinggalah ke besar.



 koleksi buku-buku tentang kucing. tapi bilik ini berkunci jadi, tak dapat nak masuk.


kedai cenderamata kucing di dalam muzium kucing



 patung kucing badi namanya.
dipercayai boleh membawa nasib buruk kepada seseorang.
isk..isk.. kucing comel kenapa dijadikan begitu..




haaaa... ini namanya pencurian aksi kucing. ahaks..




okay, masa untuk menikmati aksi kucing comel ini pula. hahaha



4 ulasan:

  1. pernah pegi muzium kucing nie masa pegi Kuching dulu!!

    comel² patung kucing dalam tue..sekarang kalau bawak Kira & Syakil mesti dorang seronok & mesti buat 'drama' macam Iman jugak heheheee

    BalasPadam
  2. comel nyer anak kucing yg terselit tu..heehehe...

    BalasPadam
  3. blum penah sampe Kuching lagi..masuk sarawak setakat kat lawas jea..insyaAllah, kalu ke Kuching kami akan singgah..macam best aje...hehehe

    byk2 kucing, 'kucing Iman' yg paling comel...hihihi

    BalasPadam
  4. sgt menarik!
    patutla iman sampai nanges2 ye taknk keluar

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...