Isnin, 31 Oktober 2011

Nescafe Panas dan Roti Pizza Paling Mudah

Dalam risau melihat perut makin naik, bertambah-tambah pula menambah lemak di malam hari kan...
Makan malam tadi bos yang masak.
Masak kari ayam, masuk sekali terung dengan bendi.
Nur Iman seleranya makan masakan abanya.

Dalam sejam lebih kemudian bos keluar minum dengan kawan.
Saya tanya Nur Iman, "kita dua nak buat apa eh?"
"buat pizzalah!"
Of couse bukan Nur Iman yang jawab. hahahaha

Oh, tidak.. saya tak pandai buat pizza. 
Apalagi membuat doh dan menguli.
Sedangkan istilah "menumbuk" doh itu saya agak sukar untuk membayangkannya.

Tetapi dalam usha resepi pizza, terjumpa satu resepi paling mudah.
Resepi asal dari sini ya...

Ini pula versi saya

Bahan-bahan:
1. 2 keping roti bantal
2. suku tomato potong kecil
3. suku lada benggala potong kecil
4. suku lobak merah hiris kecil
4. sedikit sos lada hitam
5. sedikit puri tomato
6. sekeping keju *potong kecil
7. sekeping daging burger *cincangkan
8. sedikit serbuk oregano

Cara-cara:
1. sapukan sos lada hitam di atas roti.
2. sapukan juga puri tomato di atas roti.
3. taburkan secara rata inti
4. taburkan juga serbuk oregano
5. bakar dalam 15 minit, 190 darjah.

Ting! Ketuhar berbunyi.
Keluarkan pizza comel tadi, bancuh nescafe, kemaskini blog sambil mengunyah.. yeehaaa!!
Perut boolat kena fikir kemudian.

*tak ada gambar ya.. telefon bimbit berkamera sudah matiikkk..

2 ulasan:

  1. boleh try resepi najihah ni... =)
    best best!

    BalasPadam
  2. simple je ni ash...
    siap sekejap je.
    bahan2 cukup. ada sayur ada daging ada cheese lagik.. hahaha..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...