Selalunya saya kukus, tapi hati gatal nak guna oven. Mula-mula bakar 18 minit, tak masak, tambah lagi masa 15 minit. Tak masak juga, saya tukar guna api atas bawah, tambah 10 minit lagi.
Bila peeping inside, warna kek dah coklat perang. habis 10 minit, ambil kek tengok.. bahagian luar tu kalau bakar lagi memang hangit. Jadi, saya potong je kek tu.
Bahagian tepi keliling tu memang dah masak. Gebu... sedap lagi. Tapi bahagian tengah di dalam memang masih mentah-mentah aduanan asal. hmmmm.... Boleh tak saya salahkan oven?? kehkehkeh
Ini bahagian yang masak.Tak kuasa ai nak ambil gambar yang belum masak. Kuciwa malam tadi. hahahaha
updated info:
BalasPadamkak sue (http://suealeenskitchen.blogspot.com/) bagi tips.
kalau kek tak masak juga, potong kek dan bakar lagi.